Pihasta nauttiminen on jäänyt tänä ensimmäisenä kotiinpaluukesänä minimiin aivan hullun ja elämäni stressaavimman työperiodin vuoksi. 80 km työmatka suuntaansa ja usein vähintään 12-tuntisiksi venyneet työpäivät eivät ole antaneet armoa. Syyskuun puolivälissä alkava pari viikon loma siintelee jo silmissä, vaikka siihen onkin vielä tovi aikaa. Onneksi kiire alkaa ensi viikolla pikkuhiljaa tasoittua vain ns. peruspaniikiksi, eikä ylimääräisiä tunteja ehkä enää tarvitse tehdä.

Vähän harmittaa, että syksyllä kukkivat perennat ovat pihassa vähissä. Omenoita riivaavat pihlajanmarjakoit ja muumiotauti ovat myös johtaneet hirveään määrään pilaantuneita omenoita nurmikolla – niitäkin olisi hyvä haravoida kottikärryyn ja kiikuttaa metsään taas jossakin välissä, onpahan peuroilla natusteltavaa! Kevään työrupeama rikkaruohojen parissa onneksi maksoi vaivan, sillä niitä on ollut melko maltillisesti keväällä taistelluilla paikoilla, ja yrttispiraali rehottaa edelleen.

3 vuotta vanhoista punajuurensiemenistä iti 1. Herne oli kuivakkaa lajiketta ja on jäänyt osin syömättä, koska myös madot ovat pitäneet niistä. Retiisi oli hieman liian lähellä kesäkurpitsoja ja herneitä eikä oikein saanut riittävästi valoa. Porkkanat ovat osin vähän haaraisia, eli jokin kivennäinen niiltä puuttuu. Maissit kasvoivat varreltaan komeiksi, mutta tähkiä näyttäisi tulevan vain kaksi kahdeksasta. Sen sijaan kesäkurpitsa kukoistaa, perunoita on tullut valtavasti ja myös Sibirjak-tomaatit tuottavat satoa mukavasti sekä lavalla että ruukuissa. Salaattia ja yrttejä on ollut vaikka muille jakaa (ja olen jakanutkin). Jokin onnistuu, jokin ei – näinhän se aina menee.

J on jaksanut koko kesän leikata nurmikkoa podcasteja kuulosuojaimistaan kuunnellen. Ajo päälläistuttavalla ja lisäksi vielä työnnettävällä bensaleikkurilla vie yhteensä noin kolmisen tuntia, kun kaikenlaista kierrettävää on runsain mitoin. Hienoltahan piha laajasti ajettuna näyttää, mutta on helppo ymmärtää, miksi isä ei enää viimeisinä vuosinaan viitsinyt ajaa nurmikkoa rannasta asti – hirveä vaivahan siinä on aina parin viikon välein!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s