Kaiken stressin keskellä kirjoittamiseen ei ole riittänyt energiaa, mutta vedetäänpä kuitenkin yhteen aikaansaatuja asioita.

Wc-remontti sujui työn ja rakenteiden osalta oikein hyvin. Naapurin kokenut timpuri-rakennusmies hoiti hommansa erinomaisesti. Ongelmia tuotti sen sijaan Netrauta, jonka sivuillaan lupaamat tuotteet eivät todellakaan tulleet luvatussa toimitusajassa! Siitä lisää alempana.

Kaikki rakenteet olivat kuivia ja kunnossa. Aloimme alemman betonilaatan nähdessämme epäillä, että koko tämän kerroksen muu lattia on itse asiassa varmaankin valettu ns. roskavaluna suoraan pohjahiekan päälle. Tämä jää vielä nähtäväksi, mutta huoli riskirakenteesta on herännyt.

Pukkilan Paprika-laatta sekä vastaava vaaleanharmaa laatta päätyivät seinään 1/3 -ladonnalla. Nyt se näyttää raikkaalta, mutta toki mietityttää, onko se 10 vuoden päästä jo ”niiiiin 2019!”… Toivottavasti säilyy melko ajattomana silti.

Vanha wc-tilan lamppu puhdistettiin ja se päätyi uusilla sähkövedoilla takaisin seinälle. Toinen samantyyppinen lamppu ostettiin käytettynä Wanhasta Rautakaupasta, kolmas kattolamppu proosallisesti Ikeasta (ei sitä huomaa). Nyt on vihdoinkin valoa riittävästi!

Lattialämmityksen asennusta odotellessa

Lattia melkein valmiina ja saumattuna

Oma prosessinsa oli myös hormin rappaus. Alaosa oli maalattu jollakin sellaisella maalilla, mihin timpurimme pora ei pystynyt, joten apuun piti kutsua muurausta työkseen tekevä J:n sukulaismies. Tämä tekikin kahdessa päivässä nättiä jälkeä, tässä ennen ja jälkeen -kuvat!

Onnemme oli, että pannuhuone ja sen eteinen sijaitsevat suoraan wc:n alapuolella ja putket kulkevat käytännöss koko matkan näkyvissä. Luottoputkarimme teki hyvän tovin asennusten kanssa hommia, mutta tilanne olisi voinut olla paljon pahempi – nyt hommat sujuivat kuvan näennäisestä kaaoksesta huolimatta mallikkaasti.

Se Netrauta, totta tosiaan. Hans Grohen hanojen piti tulla 3 viikon toimituksella, samoin Idon lavuaarin. Selvisi ensin, että lavuaareja ei ollut koko maassa ja niitä odoteltiin kaikkialla. No, minkäs teet, totesimme yritettyämme ensin viikon jahdata lavuaaria huonolla menestyksellä, ja jäimme jonoon. Noh, hanojen perään kyselin useamman kerran saamatta mitään selkeää vastausta. Lopulta noin reilu viikko ennen joulua minulle sitkeän pommitukseni jälkeen kerrottiin ensin, että hanat tulevat ”myöhemmin” (!!!), mitä en sulattanut, ja jatkoin pommitusta. Sen seurauksena selvisi, että hanat olisivat perillä ehkä helmikuussa.

Mitäpä siinä sitten muuta kuin putsaamaan vanhaa Oraksen suihku-allashanaamme ja pyytämään putkaria asentamaan sen takaisin väliaikaisesti. Lavuaarin kanssa olimmekin jo luovuttaneet ja päättäneet käyttää joko keittiön allasta tai suihkuhanaa. Kaiken maailman säädöstä ja näistä odotteluista johtuen meillä näytti vielä 22.12. tältä – sisältäen rempan aikana sisään tulleet hiiret, joita loukutimme jouluaattoon mennessä 4, yhden tuijotettua minua silmiin hellan peltilaatikosta sen avattuani…

Kahta päivää ennen sukulaisjoulua (meillä!) kiinniteltiin myös kattopaneelien jälkeen lamppuja ja lopuksi kiroiltiin Idon suihkukulman asentamisen hankaluutta. Hyvin ehtii!

Omaksikin hämmästykseksemme saimme paikat kuitenkin jokseenkin kuntoon ja vessan allaskaapin päälle sievän sinkkivadin vesikannuineen. Käly ehti jo olla sitä mieltä, että emmehän me mitään allasta tarvitsisikaan! Ja kyllähän se joulu sieltä sitten tulikin – onneksi osin J:n perheen tuomien ruokien muodossa, meille jäivät vain laatikot ja rosolli.

Ja vaikka wc ei täysin valmis ollutkaan, kyllähän siitä nyt tuli tosi hieno!

Ihana, metallikynnyksen alla ollut puukynnys oli kuitenkin kuluneisuutesa vuoksi pakko maalata. Nyt kylläoikeastaan jälkikäteen harmittaa, se oli kaunis tuollaisena – toisaalta maalilla saimme peitettyä pahimmat kolhut. Myös puitteet uusittiin ja maalattiin vaaleanharmaiksi, ja ovi saapui entisöijän käsittelystä entistä ehompana (sananmukaisesti, koska siinä ollut ovenkahvan tekemä reikä paikattiin).

Pari kuukautta ilman vessan lavuaaria hanoineen meni ihan sujuvasti. Onni ja ilo oli kuitenkin valtaisa, kun tammikuun lopussa meille toimitettiin ensin pesuallas ja parin viikon kuluttua hanat – vaivaiset yli 3 kk myöhässä! Harkitsen vahvasti seuraavan kerran, tilaanko enää ikinä mitään N-Raudasta. Halpa hinta siis kostautui.

Tämä oli varsinainen ilon ja onnen päivä! Asennettu lavuaari! Hana! Mahtavaa!

Klassisesti jotakin on yhä kesken nin puoli vuotta rempan jälkeen. Pyyhenaulakot eivät ole seinällä eikä takaseinällä pöntön pääll ole kaappia. No, hiljaa hyvä tulee.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vessaremontti, osa II

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s